Na vrh

DOGOVORENE AKTIVNOSTI NA RJEŠAVANJU VODOSNABDIJEVANJA ZA NASELJA POTUROVIĆI I LJUBINA

Stanovnici naselja Poturovići i Ljubina godinama se suočavaju sa problemom neriješenog vodosnabdjevanja na ovom području. Iako Općina Vogošća već duži period kod KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo insistira na rješavanju ovog problema i nudi tehnička rješenja nisu nailazili na spremnost nadležnog preduzeća da se pitanje vodosnabdjevanja na ovom području zaista i riješi. U cilju konačnog rješenja ovog problema danas su predstavnici Općine Vogošća, KJKP “ViK”-a, te predstavnikci Savjeta mjesne zajednice kao i sami građani održali sastanak u cilju pronalaska tehničkog rješenja vodosnabdijevanja navedenih naselja.

Sastanak koji je danas održan je samo još jedan korak u nizu koji je Općinski načelnik napravio ka rješavanju problema vodosnabdijevanja sa kojima se suočavaju građani Poturovića i Ljubine.

Ispred KJKP “ViK” Sarajevo obratili su se Adnan Hodžić v.d. direktor i Kenan Đipa izvršni direktor pogona vodovod, upoznavši prisutne o poduzetim aktivnostima na iznalaženju adekvatnog  tehničkog rješenja vodosnabdijevanja. Također su naveli da će do kraja godine biti završeno i projektno-izvedbeno rješenje a sve u cilju da pitanje vodosnabdijevanja ovog područja bude dugotrajno riješeno.

Prema riječima načelnika Smajića, riječ je o projektu koji je nastavak aktivnosti na rješavanju pitanja vodosnabdjevanja pomenutih naselja. „Danas smo  konačno dobili dvije varijante mogućih tehničkih rješenja za ova naselja. U narednim danima biće donesena odluka na kojoj lokaciji će biti izgrađen rezervoar za vodu. Projekat nije jednostavan i neće iči brzo ali će od strane Općine biti pokrenute sve potrebne procedure kako bi se doveo do kraja i građani dobili vodu“ istakao je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana