Na vrh

Dodijeljeno auto Službi prve medicinske pomoći

U srijedu, 25.03.2020. godine izvršena je primopredaja putničkog motornog vozila marke Dacia, tip Sandero Stepway, a u svrhu opremanja Službe prve medicinske pomoći, formirane u OJ Dom zdravlja Vogošća.

Planom i programom rada Službe civilne zaštite za 2020. godinu, predviđeno je da se izvrši nabavka putničkog motornog vozila u svrhu djelimičnog opremanja struktura civilne zaštite, odnosno Službe prve medicinske pomoći, formirane u OJ Dom zdravlja Vogošća.

Navedeno putničko motorno vozilo je neophodna za funkcionisanje službe u obavljanju poslova i zadataka koji su joj dati u nadležnost.

Preuzimajući vozilo, direktor OJ Dom zdravlja Vogošća dr. Almir Pašagić zahvalio je Općini Vogošća istakavši da je ovo vozilo bilo neophodno Domu zdravlja Vogošća i prije izbijanja pandemije, a da će sada pogotovo dobro doći. Općinski načelnik Edin Smajić podsjetio je da je u ovakvim situacijama u kakvoj se sada nalazimo Služba prve medicinske pomoći pod direktnom ingerencijom Općine Vogošća i da je neophodno da im se obezbijede sva neophodna materijalno – tehnička sredstva kako bi odgovorili zadatku koji je pred njima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana