Na vrh

Dostojanstveno uz poštivanje mjera obilježen Dan Armije

Vogošćani su ove godine Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine obilježili dostojanstveno i uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite od pandemije. Obilježavanje je realizovano u organizaciji Udruženja demobilisanih boraca 92 – 95 Općine Vogošća.

Vrlo emotivne radove pročitale su mlade Vogošćanke Hana Hajrudinović, Amila Grbo i Selma Kulo, a nakon toga okupljenima se obratio općinski načelnik Edin Smajić. Tom prilikom i sam se osvrnuo na radove koji su pročitani istaknuvši koliko je važno da i mlade generacije znaju koji je značaj Armije Republike Bosne i Hercegovine. Primjetio je kako ponekad previše skromno govorimo o tom značaju i ne ističemo dovoljno tu najčasniju instituciju Bosne i Hercegovine – njenu Armiju. Poručio je da imamo pravo da se sjećamo. U svom govoru načelnik Smajić se osvrnuo i na aktuelna zbivanja i obnovljene ideje o raspadu Bosne i Hercegovine. Tom prilikom je poslao poruku da je nasljeđe Armije Republike Bosne i Hercegovine, kao najhrabrije i najčasnije institucije garant da ćemo znati spriječiti takve namjere.

Delegacije Koordinacije boračkih udruženja općine Vogošća, Općine Vogošća i političkih subjekata položile su cvijeće na spomen obilježja u Vogošći. Cvijeće položeno na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima podignuto na Trgu Branilaca Vogošće, kao i na spomen obilježja podignuta Civlnim žrtvama rata i Logorašima.

Na ovaj način Općina Vogošća i boračka udruženja poslali su poruku da ni u ovakvim okolnostima ne smijemo zaboraviti značaj Armije Republike Bosne i Hercegovine i njenu herojsku borbu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana