Na vrh

Dostojanstveno, uz poštovanje mjera obilježen Dan Armije

Ni vanredne mjere i proglašena pandemija nisu spriječile Vogošćane da obilježe Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovog puta Dan Armije je obilježen dostojanstveno i uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite od zaraze. Delegacije Koordinacije boračkih udruženja općine Vogošća i Općine Vogošća položile su cvijeće na spomen obilježja u Vogošći.

Cvijeće položeno na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima podignuto na Trgu Branilaca Vogošće, kao i na spomen obilježja podignuta civlnim žrtvama rata i logorašima.

Na ovaj način Općina Vogošća i boračka udruženja poslali su poruku da ni u ovakvim okolnostima ne smijemo zaboraviti značaj Armije Republike Bosne i Hercegovine i njenu herojsku borbu.

Po okončanju zvaničnog dijela ove manifestacije općinski načelnik Edin Smajić razgovarao je sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Općine Vogošća i preporučio im da, bez obzira na vrijeme pandemije nastave obilježavati značajne datume koje su i do sada obilježavali. Budući da će ta obilježavanja, zbog mjera zaštite, biti skromnija nego do sada takođe je predložio da sredstva koja se uštede na taj način udruženja usmjere na podršku svojim članovima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana