Na vrh

Drugi o nama – ATLETSKI KUP GRADA SARAJEVA 2020 – ODLIČNI REZULTATI I MNOŠTVO MEDALJA ZA VOGOŠĆANSKE ATLETIČARE

U nedjelju 04.10.2020. godine na Atletskom stadionu „Koševo“ održan je Kup Grada Sarajeva za 2020. godinu, takmičenje na kojem je nastupilo oko 350 takmičara iz svih atletskih klubova Kantona Sarajevo uzrasta 2005. godište i mlađi. Atletski klub Vogošća nastupio je sa 50 svojih članova koji su još jednom pokazali da su vrijedno i marljivo trenirali što dokazuju odlični rezultati i čak 33 osvojene medalje.
Na najvišem postolju Vogošćani su ovaj put bili 14 puta. Zlatne medalje osvojili su Rejhan Hasanović i Ilma Nuhanović u disciplini 40 metara sprint, Amir Sinanović i Dalia Hasanefendić (50m), Almir Osmanović, Nedžib Šehić i Aida Zulčić (60m), Nedim Sačić, Nedžad Hasanović i Iman Ćurovac (120m), Elma Jahić i Zerina Bešlija (kugla) te Eldar Muminović i Ahmed Aličić u disciplini vortex.
Srebrna odličja pripala su Asji Mehmedoski (120m), Nidalu Hasanoviću i Nadži Šehić (150m), Dinu Spahiću i Berini Huseinović (200m), Tajri Halač (600m), Eldaru Haliloviću (kugla), kao i Hani Šerak, Amiru Osmanoviću i Nadži Bejdić u vortexu.
Bronzani su bili Nedim Halilović, Aiša Sulejmani i Zehra Neimarlija (50m), Selsebil Sinanović (60m), Aria Slavuljica (120m), Dalia Džido (200m), Nejla Zukanović (skok u dalj) te muška i ženska štafeta 4x100m.
Ovim je na najbolji način spuštena zavjesa na sezonu koju je obilježila pandemija koronavirusa i pregršt medalja za AK Vogošća sa raznih takmičenja. Sada sa nestrpljenjem čekaju završetak radova na atletskoj stazi a bolji uslovi značiće i još bolje rezultate u narednom periodu.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/atletski-kup-grada-sarajeva-2020-odlicni-rezultati-i-mnostvo-medalja-za-vogoscanske-atleticare/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana