Na vrh

Drugi o nama – Bivši košarkaš Vogošće od iduće sezone u Endesa ligi i Eurocupu

Ne tako davno, u sezoni 2017/2018 za KK Vogošća nastupao je zaista sjajan dvojac stranaca. Američki playmaker Angelo Warner i senegalski centar Malik Dime.

Malik Dime bio je zasigurno jedan od najatraktivnijih košarkaša koji su zaigrali na našim parketima. Ovaj fantastični, pokretni centar oduševljavao je po dvoranama širom BiH spektakularnim zakucavanjima i blokadama. 

Upravo je Angelo Warner na osnovu Dimeovih zakucavanja punio svoju statistiku asistencija jer je u dosta slučajeva ovom Senegalcu bilo dovoljno baciti loptu blizu obruča a on bi ju uhvatio i silovito zakucao u obruč. Dime je nakon odlaska iz naše zemlje igrao po Finskoj i Ukrajini a danas je objavljeno kako je ovaj centar potpisao ugovor života i postao članom španjolske Endesa lige i učesnikom Eurocupa Morabanc Andorrom. Tako je ovaj bivši košarkaš Vogošće dobio priliku da se okuša u najjačoj europskoj ligi te Eurocupu u kojem također ima odličnih ekipa. 

Valja spomenuti da je Angelo Warner dio prošle sezone proveo u talijanskoj Bresciji što dovoljno govori kako je u toj sezoni 2017/2018. Vogošća imala sjajan skautinig. 

Tekst je preuzet sa https://sportsport.ba/kosarka/bivsi-kosarkas-vogosce-od-iduce-sezone-u-endesa-ligi-i-eurocupu/368063

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana