Na vrh

Drugi o nama – CICIBANI MNK VOGOŠĆA OSVAJAČI IX MEĐUNARODNOG BOŽIĆNOG TURNIRA „VITEZ 2019“

Mališani MNK Vogošća, dječaci rođeni 2012.godine, osvajači su IX Međunarodnog Božićnog nogometnog turnira „Vitez 2019“. Oni su u konkurenciji 17 ekipa iz cijele BiH bili najuspješniji i zasluženo su podigli pobjednički pehar. U finalnoj utakmici nakon izvođenja penala savladali su svoje vršnjake iz NK Romari iz Viteza. Slavlje Vogošćana upotpunila je i titula najboljeg igrača koja je pripala Saidu Bjelici iz ekipe MNK Vogošća.
Pobjedu na Turniru, kako su nam rekli, poklonili su svojoj domovini Bosni i Hercegovini za Dan državnosti. Inače ova selekcija je i jesenji prvak Kantona Sarajevo završivši prvi dio prvenstva bez izgubljene utakmice, u skor od 8 pobjeda i 2 remija i uz gol razliku od +49.
Ovogodišnji turnir u Vitezu okupiće više od 110 ekipa u raznim uzrasnim kategorijama i trajaće šest dana. Organizator je NK Kolibrići koji djeluje u okviru NK Rijeka iz Viteza. Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/cicibani-mnk-vogosca-osvajaci-ix-medjunarodnog-bozicnog-turnira-vitez-2019/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana