Na vrh

Drugi o nama – Djeca i roditelji oduševljeni: Sarajevski imam zbog koronavirusa mektebsku nastavu izvodi online

Širenje globalne pandemije koronavirusa je negativno utjecalo na skoro sve sfere života, uključujući i vjerske obrede i izvođenje vjerske pouke u džamijama, javlja Anadolu Agency (AA).

Ipak, imam džemata Hotonj Salih ef. Ćato je, uprkos novim uvjetima, odlučio da ne prekida sa izvođenjem mektebske nastave sa djecom te je vjersku pouku organizovao online, putem interneta.

– Najvažniji dio misije jednog imama je mektebska pouka, u to smo sigurni. Slijedeći instrukcije reisul-uleme i vjersko-prosvjetne službe Medžlisa islamske zajednice Sarajevo organizovali smo nastavak mektebske nastave. Konkretno u mektebu džemata Hotonj nastavi su pristupili skoro svi upisani polaznici, njih 126. Obzirom da je ovo prvi vikend ovakvog rada više sam nego zadovoljan odzivom i zainteresovanosti kako djece tako i roditelja koji su sa oduševljenjem prihvatili ovaj, za nas, novi način rada – kazao je efendija Ćato u razgovoru za AA.

Istakao je kako su se i djeca brzo adaptirala na novu metod prenošenja i sticanja znanja. Cijeli članak možete pogledati na linku https://faktor.ba/vijest/djeca-i-roditelji-odusevljeni-sarajevski-imam-zbog-koronavirusa-mektebsku-nastavu-izvodi-online/76680?fbclid=IwAR0O9DbJE0UqYB4nUQFWhSH6o2IolircHM9POS49PiWz5fFkK1UG4p-vx3s

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana