Na vrh

Drugi o nama – EGZISTENCIJALNA NAKNADA BORCIMA MLAĐIM OD 57 GODINA: U VOGOŠĆI PODNESENO 205 ZAHTJEVA

Nakon što je donesen federalni Zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica za borce starije od 57 godina, u Kantonu Sarajevo izmijenjeni su zakonski akti, čime je omogućeno pravo na egzistencijalnu naknadu borcima mlađim od 57 godina.

U Kantonu Sarajevo skoro  je 4.000 demobilisanih borca na evidenciji nezaposlenih.Podsjećanja radi, zakonske izmjene o dopunskim pravima boraca koji omogućava egzistencijalnu novčanu naknadu za borce mlađe od 57 godina razmatrane su i usvojene na Skupštini KS 18. maja.

U Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Vogošća  nakon što su dobili instrukciju resornog ministarstva dokumentaciju  za ostvarivanje egzistencijalne naknade, od od 5. juna do danas demobilisani borci, čija primanja ne prelaze 174 KM, predali su 205 zahtjeva za ovu naknadu.

Kako je kazo Zijad Kadrić, pomoćnik načelnika Općine Vogošća u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, problema u proceduri podnošenja zahtjeva za egzistencijalnu naknadu nema jer su uputstva jasna a detaljno je precizirana dokumentacija.

Spisak potrebne dokumentacije svi zainteresovani mogu uz obrazac Zahtjeva preuzeti na šalteru 10. u Centru za pružanje usluga građanima Općine Vogošća.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana