Na vrh

Drugi o nama – FK UNIS POBJEDNIK 22. TRADICIONALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2020“

Igrači FK UNIS uspjeli su odbraniti titulu i po drugi put u nizu osvojiti pobjednički pehar na Tradicionalnom malonogometnom turniru. Oni su u finalnom meču, pred oko 1.000 gledalaca u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“, bili uspješniji od ekipe ORAHOV BRIJEG i slavili sa 3:1.
Igrači Orahovog brijega su došli u vodstvo u 6-oj minuti preko Muanisa Duvnjaka ali već minut kasnije Unis preko Imamovića dolazi do izjednačenja. Pitanje pobjednika riješeno je tek u drugom poluvremenu kada Unisovci preko Smajića i još jednom Imamovića, u 27-oj i 32-oj minuti postavljaju konačni rezultat.
I susret za treće mjesto između HOTONJA i SŠC VOGOŠĆA bio je pun neizvjesnosti. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, mreža se prvi put zatresla u 24-oj minuti kada Admir Pačo donosi vodstvo za ekipu Hotonja. Deset minuta kasnije Čičkušić je izjednačio a konačan rezultat postavlja još jednom Pačo u 39-oj minuti meča za pobjedu Hotonja od 2:1.
Najbolji strijelac turnira bio je Adnan Hodžić iz Orahovog brijega sa 9 postignutih golova dok su titule najboljeg golmana i igrača pripale Unisovcima Adisu Zulčiću i Alenu Smajiću.
U revijalnoj utakmici turnira gledaocima u dvorani predstavili su se kadeti FK Unis i NK Ozren a uspješniji su bili dječaci kluba iz Vogošće. Tradiconalni malonogometni turnir organizovan je 22. put u povodu Dana reintegracije općine Vogošća a organizatori su bili JOB Unija veterana Vogošća i Općina Vogošća. Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/fk-unis-pobjednik-22-tradicionalnog-malonogometnog-turnira-vogosca-2020/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana