Na vrh

DRUGI O NAMA https://www.rtvvogosca.ba/na-trgu-zrtava-genocida-u-srebrenici-zasadjene-nove-sadnice-japanske-tresnje/

Tri osušene sadnice japanske trešnje zamijenjene su novim mladim sadnicama na vogošćanskom Trgu žrtava genocida u Srebrenici.  Već na proljeće naredne godine naši sugrađani će uživati u njihovoj punoj ljepoti i cvatu. Uposlenici  KJKP „Park“  bez obzira na vremenske prilike  svakodnevno su na terenu i rade jesenju akciju uređenja parkovskih površina.  Ove sedmice će započeti orezivanje  starih stabala u Omladinskoj ulici, čime će se spriječiti pucanje granja ispod snijega tokom  hladnih zimskih mjeseci.

Sve akcije koje se vode u Vogošći u saradnji su i koordinaciji sa Općinom Vogošća. Tako će u narednim danima po nalogu nadležne općinske službe, biti radova na još nekim lokacijama, jedna od njiih je ulica Stara cesta Jezera.

Sa smjenom godišnjih doba  radnici preduzeća „Park“  jedinice koja je u Vogošći su pojačali svoje aktivnosti. Čistili su i uređivali travnjake, orezali i uredili ukrasno grmlje za dolazeću zimu, zaštitili ružičnjake i u lijehama za to predviđenim  zamijenili sezonsko cvijeće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana