Na vrh

Drugi o nama – KARATISTI SAMBONA PONOVO NA TRENINZIMA

Karate klub ”Sambon“, poslije dva mjeseca pauze izazvane  pandemijom koronavirusa nastavio je sa redovnim treninzima.  Trener Haris Fazlić kaže da treniraju u dvorani i u sali OŠ “Mirsad Prnjavorac” te da se poštuju sve naredbe koje se odnose na zaštitu od virusa COVID-19.

Djeca treniraju tri puta sedmično, radi se u manjim grupama, kako bi se ispoštovale preventivne  mjere zaštite.   Sa  mlađim uzrastom radi se na učenju i usavršavanju tehnika  kako bi, kada za to dođe vrijeme, mogli polagati za učenička zvanja.

Povratku  trenizima i druženju  sa vršnjacima najviše se raduju najmlađi članovi KK Sambon, posebno uzme li se u obzir da su djeca zbog  aktuelnog stanja jedno vrijeme  bila u potpunoj izolaciji sa minimalnim fizičkim aktivnostima. Trenizi su najbolje mjesto za druženje i stvaranje zdravih životnih navika.

U klubu se svakako prati epidemiološka situacija i postupa prema preporukama. Takmičenja su neizvjesna i još se ne može prognozirati kada bi mogla početi i da li će se uopšte održavati.  Kada dođe vrijeme za to naši mali i veliki karatisti biće potpuno spremni.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/karatisti-sambona-ponovo-na-treninzima/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana