Na vrh

Drugi o nama – KS OMOGUĆIO PRAVO NA EGZISTENCIJALNU NAKNADU BORCIMA MLAĐIM OD 57 GODINA: OD DANAS PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Nakon što je donesen federalni Zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica za borce starije od 57 godina, u Kantonu Sarajevo izmijenjeni su zakonski akti, čime je omogućeno pravo na egzistencijalnu naknadu borcima mlađim od 57 godina.

U Kantonu Sarajevo 3.953 demobilisana borca se nalaze na evidenciji nezaposlenih. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o dopunskim pravima boraca koji omogućava egzistencijalnu novčanu naknadu za borce mlađe od 57 godina razmatran je i usvojen na Skupštini KS 18. maja. U Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Vogošća potvrdili su da su dobili instrukciju resornog ministarstva po ovom Zakon, te s obzirom da je poznato koju dokumentaciju je neophodno priložiti za ostvarivanje egzistencijalne naknade, od danas demobilisani borci, čija primanja ne prelaze 174 KM, mogu predavati zahtjeve za ovu naknadu.

Spisak potrebne dokumentacije (vidi naslovnu sliku teksta) svi zainteresovani mogu uz obrazac Zahtjeva preuzeti na šalteru 10. u Centru za pružanje usluga građanima Općine Vogošća. Članak je preuzet sa web stranice RTV Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana