Na vrh

Drugi o nama – LIJEPI OBIČAJI U ULICI LUG: RUČAK ZA RADNIKE KOJI ODLIČNO RADE SVOJ POSAO

U znak zahvalnosti za radnike koji su angažovani na projektu izgradnje zida koji će spriječiti izlijevanje rijeke Bosne, a kojima ni loše vremenske prilike ne smetaju da obave zadatak, stanovnik ulice Lug i privrednik Almin Hrustemović odlučio je počastiti ručkom radnike firme „Termo-beton“.

Od početka realizacije projekta mnogi mještani Svraka prate izvođenje radova kojima će konačno biti riješen problem poplava na ovom području.

Radnike na terenu mještani često obilaze i počaste kafom. Ovo nije jedini slučaj u Vogošći jer su radnike firme „Termo-beton“ i na drugim projektima dobro prihvatili naši sugrađani. I ovaj projekat u naselju Svrake biće završen mnogo prije roka predviđenog za raelizaciju.

Načelnik Općine Vošća Edin Smajić sa saradnicima prisustvovao je današnjem druženju. Načelnik Smajić je ovom prilikom, između ostalog, kazao da su primjeri poput ovog današnjeg rijetki ali ih u Vogošći ipak ima. Gostoprimstvo u ulici Lug  može mnogima biti primjer kako se čuvaju lijepi običaji.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/lijepi-obicaji-u-ulici-lug-rucak-za-radnike-koji-odlicno-rade-svoj-posao/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana