Na vrh

Drugi o nama – MALONOGOMETNIM TURNIROM ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „11 ZLATNIH“

Četvrti memorijalni malonogometni turnir „11 zlatnih“ odigrao se i ove godine. NK Ozren bio je organizator ovog turnira, odnosno manifestacije koja je počela u petak polaganjem cvijeća na spomen obilježju ispred stadiona „Ešef Ešo Pustahija“ koji nosi ime po jednom od igrača ovog kluba koji je poginuo 18. januara 1994.godine.

U nedjelju u utakmici za treće mjesto NK Ozren savladao je ekipu KMF Ilijaš Crni Labud rezultatom 2:0 autogolom Karamustafića i pogotkom Sabahudina Bozalije. U finalnom meču sastali su se stari rivali GFC Sarajevo i MNK Željezničar. U odličnoj utakmici bolji su bili igrači Sarajeva koji su rezultatom 4:2 savladali Želju i zasluženo osvojili prvo mjesto. Golove za pobjedničku ekipu su postigli Duvnjak, Kozić i dva Mršo, dok su za Željezničar precizni bili Hota i Ajnadžić.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je osam seniorskih ekipa GFC Sarajevo, MNK Željezničar, FK Sarajevo, Ilijaš Crni Labud, Respekt, Mladost Župča, FK Unis i NK Ozren. Pored ovih selekcija igrali su i pjetlići. Najbolji su bili članovi Škole fudbala Šampion Ilidža. Odigrana je također i revijalna utakmica veterana Unisa i Ozrena u kojoj je Unis bio bolji.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/malonogometnim-turnirom-zavrsena-manifestacija-11-zlatnih/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana