Na vrh

Drugi o nama – NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA NEMA OPASNOSTI OD IZLIJEVANJA RIJEKA

Nakon što su u decembru prošle godine zabilježene obilne kišne padavine i snijeg povremeno, Federalna uprava civilne zaštite izdala je saopćenje u kojem se navodi da je visina vodostaja na pojedinim rijekama i pritokama povišena u FBiH povišena. Tragom ove informacije posjetili smo nadležnu općinsku službe gdje smo saznali da je situacija na području općine Vogošća stabilna.
“kisa koja je padala nama je čak dobro došla radi vodosnabdijevanja, onih područja općine Vogošća koja imaju taj problem. Imali smo sušno vrijeme, pa smo građanima u ta mjesta dostavljali vodu. U tome smo imali značajnu pomoć članova VD Vogošća.” -kazao je danas Nermin Hajro pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Vogošća.
Razlog tome također su, dodaje Hajro, i brojne aktivnosti na uređenju vodotoka i izgradnji obaloutvrda, na širem području naše općine, koje Općina Vogošća vodi posljednjih godina. Dobar posao je urađen, zaštićene su kuće i imanja na mjestima gdje je dolazilo do plavljenja.Mirno je i kada je upitanju klizanje tla. Do sada nije bilo prijava o novim ili pokretanju starih klizišta. U cilju preventivnog djelovanja pripadnici civilne zaštite su u pripravnosti. Nastaviće sa aktivnostima praćenja stanja nivoa vodostaja i stanja klizišta na području cijele općine kako bi u slučaju prijava građana i potrebe mogli blagovremeno intrevenisati.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana