Na vrh

Drugi o nama – NAJMLAĐI KOŠARKAŠI VOGOŠĆE TREĆI NA TURNIRU U ZENICI

Proteklog vikenda u Zenici održan je IV košarkaški turnir prijateljstva pod nazivom „Gradu s ljubavlju“. Ovogodišnji turnir nije bio međunarodnog karaktera zbog pandemije koronavirusa a organizator turnira, Košarkaški klub „Vukovi“, u Gradsku arenu u Zenici pozvao je 16 ekipa uzrasta do 12 godina iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.
Ove godine na turniru je nastupila najmlađa takmičarska selekcija Košarkaškog kluba „Vogošća“. Oni su u dva dana takmičenja upisali šest pobjeda i samo jedan poraz, ali poraz koji ih je koštao plasmana u finale takmičenja. Ipak je pet utakmica odigranih u jednom danu bilo previše za dječake od 12 godina i umor je učinio svoje. U susretu za treće mjesto savladali su mališane iz KK „Lavovi“ iz Brčkog.
Tokom turnira održana su i takmičenja u vještinama gdje su dominirali članovi KK „Vogošća“. Bahir Hadžiabdić bio je najbolji u izvođenju slobodnih bacanja dok je titulu najboljeg šutera za tri poena osvojio Emir Trebinjac. Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/najmladji-kosarkasi-vogosce-treci-na-turniru-u-zenici/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana