Na vrh

Drugi o nama – NASTAVLJEN PROJEKAT “UNAPREĐENJE KLJUČNIH KOMPETENCIJA KOD DJECE I OMLADINE”

„Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“  je projekat Omlainskog udruženja „AKTIVA 2014“ iz Semizovca, koji kroz različite  podprojekte okuplja 90 djevojčica i dječaka osnovnoškolskog uzrasta. Radionice su iz informatike, kreativnih vještina  i engleskog jezika, a realizacija je započela s početkom školske godine. Na  kraju trećeg mjeseca projktnog ciklusa kod djece je evidentan značajan napredak u navedenim oblastima,  što ide u prilog činjenici da se radi po kvalitetno osmišljenim programima.

Radionice se realizuju u tri vogošćanske osnovne škole  i to: „Porodice ef. Ramić“, „Mirsad Prnjavorac“ i  „Zahid Baručija“.   Edukatorica i voditeljica projekta informatičke pismenosti,  Amina Ajdinović  je zadovoljna odzivom i učešćem djece na radionicma, te kaže da je  plan pređenog gradiva ispoštovan u potpunosti.

Značaj radionica je višestuk, djeca nadgrađuju svoje  školsko znanje i stečene vještine, druže se i slobodno vrijeme  koriste na najbolji način.  Projekat „Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“  se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) kojeg finansiraju Općina Vogošća i Evropska unija a implementira UNDP.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana