Na vrh

Drugi o nama – NEDIM HODŽIĆ NAJMLAĐI POBJEDNIK NA 18. MEĐUNARODNOM MEMORIJALNOM BOKSERSKOM TURNIRU “MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ TALIJAN”

Danas je u Domu mladih KSC Skenderija održan 18. Međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan”. Ovaj sportski događaj čiji je organizator BK “Zlatni ljiljani”, čiji je i predsjednik bio rahmetli Talijan, ima za cilj da evocira uspomene i trajno podsjeća na heroja odbrane grada Sarajeva.
Prethodno je turnir bio planiran za septembar, no zbog pandemije koronavirusa termin se morao prolongirati i održan je bez prisustva publike. Od prvobitno najavljenih 15 reprezentacija, učestvovalo je 36 boksera iz devet država. Održano je 6 uvodnih i 12 finalnih borbi.
Na turniru su učestvovali i članovi Bokserskog kluba Vogošća koji su zabilježili dvije pobjede i jedan poraz. U uvodnim mečevima Ali Šljivo savladao je svog protivnika dok je Semir Simanović pretrpio poraz. U finalnom dijelu Nedim Hodžić ostvario je pobjedu prekidom u prvoj rundi a uz ovu pobjedu pripao mu je i pehar namijenjen najmlađem pobjedniku finala.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/nedim-hodzic-najmladji-pobjednik-na-18-medjunarodnom-memorijalnom-bokserskom-turniru-mustafa-hajrulahovic-talijan/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana