Na vrh

Drugi o nama – ODLIČAN NASTUP ČLANOVA ATLETSKOG KLUBA VOGOŠĆA NA MITINGU U ILIJAŠU

U srijedu 8. jula članovi Atletskog kluba Vogošća učestvovali su na tradicionalnom Atletskom mitingu u Ilijašu. Smotru „kraljice sportova“ na Gradskom stadionu u Ilijašu organizovali su i ovaj put sportski prijatelji iz AK Ilijaš a vogošćanski klub nastupio je sa čak 47 takmičara. Takmičenje je održano u dvije discipline, trčanje 60 metara i bacanje vorteksa, u različitim uzrasnim kategorijama (od 2001. do 2015. godišta).
Vogošćanski atletičari postigli su odlične rezultate o čemu govori činjenica da je osvojeno čak 40 medalja – 18 zlatnih, 12 srebrnih i 10 bronzanih.
U disciplini 60 metara sprint zlatna odličja osvojili su Ahmed Žigić, Rejhan Hasanović, Dalia Hasanefendić, Amir Sinanović, Nadža Šehić, Almir Osmanović, Selsebil Sinanović, Nedžib Šehić, Amir Osmanović, Aida Zulčić, Amel Velić i Amina Čučuković. Srebrni su bili Benjamin Curić, Rijad Karović, Iman Ćurovac, Kerim Alihodžić, Amina Hadžović, Alan Mehanović, Nadža Bejdić, Eldar Halilović, Adnan Efendić i Dika Hodžić. Bronzane medalje u ovoj disciplini osvojili su Dino Šabić, Aria Slavuljica, Davud Djedović, Sara Cvrk, Din Spahić, Simona Ivković i Edin Halilović.
U takmičenju u bacanju vorteksa najuspješniji su svojim kategorijama i osvajači zlatne medalje bili su Nadža Bejdić, Elma Jahić, Amir Osmanović, Simona Ivković, Eldar Halilović i Edin Halilović. Na drugom mjestu na podiju završili su Muhamed Korman i Amel Velić dok su trećeplasirani u svojim uzrastima bili Lejla Korman, Damian Slavuljica i Zerina Bešlija.

(Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/odlican-nastup-clanova-atletskog-kluba-vogosca-na-mitingu-u-ilijasu/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana