Na vrh

Drugi o nama – ODRŽAN 16. MEĐUNARODNI MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

U organizaciji Udruženja demobilisanih boraca Općine Vogošća, Saveza boraca FBIH, Saveza demobilisanih boraca ZDK i Grada Kaknja u petak 2.10.2020.godine u Gradskoj dvorani u Kaknju održan je 16. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir „Alija Izetbegović“ Kakanj – Vogošća 2020.
Tradicionalni sportski događaj koji se održava u znak sjećanja na prvog Predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine svoje prvo izdanje imao je u Vogošći i nakon toga održava se širom BiH, uz konstantnu podršku Općine Vogošća.
Na ovogodišnjem izdanju koje je organizovano nešto skromnije, u skladu sa epidemiološko-higijenskim mjerama zbog pandemije COVID-19, učestvovalo je šest malonogometnih ekipa iz BiH i Hrvatske.
Najuspješniji su bili igrači MNK Bubamara iz Cazina koji su u finalu savladali MNK Senahid Bolić Bolo iz Olova. Treće mjesto pripalo je MNK Kakanj. Najbolji golman turnira bio je Alen Kumbara (MNK Kakanj), najbolji strijelac sa četiri pogotka bio je Edin Mujezinović (MNK Senahid Bolić Bolo Olovo) dok je za najboljeg igrača proglašen Almir Prošić iz pobjedničke ekipe.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otvorio je 16. Međunarodni memorijalniturnir “Alija Izetbegović” i uručio posthumno priznanje Saveza boraca FBiH Salki Bukvareviću.
Turnir je zatvorio Bakir Izetbegović, koji je dodijelio medalje, pehar i prelazni pehar pobjedniku.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/odrzan-16-medjunarodni-memorijalni-malonogometni-turnir-alija-izetbegovic/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana