Na vrh

Drugi o nama – OPĆINA VOGOŠĆA PROVODI NIZ MJERA KAKO BI SE UBLAŽILE POSLJEDICE PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Kako je javnosti poznato Općina Vogošća raspisala je Javni poziv poslovnim bankama za plasman kreditne linije uz regresiranje ukupne kamatne stope prema privrednim subjektima na području općine Vogošća.  Rok za dostavljanje prijava bio je 11. juli 2020. godine.

Ukupna sredstva za podsticaj na ime regresiranja ukupne kamatne stope iznose 100.000 KM i osigurana su iz Budžeta Općine Vogošća za 2020. godinu.

Ovo je samo jedna od mjera koju je Općina Vogošća donijela u cilju ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa.

Shodno donošenju Odluke o poticajima privrednim subjektima putem regresiranja kamatne stope kroz kreditne linije, Općina Vogošća daje podršku upravo privrednim subjektima, odnosno pravnim i fizičkim licima sa sjedištem na području naše lokalne zajednice kako bi održali stopu zaposlenosti i održali investiranje.

Prema riječima pomoćnice načelnika u resornoj oblasti Dženane Bešlija, zainteresovani privrednici će svoje prijave izvršiti u odabranim poslovnim bankama. I procedura vezana za odabir banke se privodi kraju a Općina Vogošća će sa izabranom bankom vršiti monitornig i praćenje svih kreditnih linija do potrošnje sredstava namjenjenih za regresiranje ukupne kamatne stope.

(članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana