Na vrh

Drugi o nama – OSNIVAČKA SJEDNICA KLUBA ZA PODRŠKU PODUZETNIŠTVA ŽENA

Osnivanje kluba ima za cilj međusobno upoznavanje i uvezivanje poduzetnica, kao i identifikovanje njihovih potreba na koje treba odgovoriti lokalna uprava. Savjetovanje je realizirano u okviru projekta „Osnažene žene za snažne zajednice – podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.
Kroz savjetovanja koja će se održavat žele se identifikovati specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te predložiti i implementirati aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom. Poduzetnice će se upoznati sa mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja
Kroz razgovor sa prisutnim poduzetnicama analizirat će se trenutno stanja u lokalnoj zajednici, ali će se istovremeno promovisati pozitivni primjeri – priče poduzetnica iz Vogošće i drugih mjesta u FBiH.
Dekleracijom o osnivanju kluba za podršku poduzetništva žena definisni su vizija, misija, cilj i djelokrug rada. Osnivačka sjednica će se održati 27. januara sa početkom u 17 sati u velikoj sali Općine Vogošća.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana