Na vrh

DRUGI O NAMA – “park.ba” – Radnici „Park“ učestvuju u akciji „Čista i lijepa Vogošća 2019“

Preduzeće „Park“ danas je dio tima koji, već deveto proljeće zaredom u okviru akcije “Čista i lijepa Vogošća” u ovoj općini i čiste smeće i otpad sa javnih površina.

Akciji čiji je organizator Općina jutros u 8,30 sati pridružili su se radnici „Park“-ove RJ Vogošća, sa raspoloživim alatom i drugom mehanizacijom na stadionu „Hakija Mršo“, odakle su sa ostalim učesnicima krenuli u akciju čišćenja otpadaka, odvozu prikupljenog smeća i sadnji novih sadnica. Najprije su novo stablo, simbolično su na početku akcije ispred zgrade KSC-a u Jošaničkoj ulici zaradili predstavnici Općine Vogošća i preduzeća “Park” sa najmlađim Vogošćanima, a nakon toga grupe ljubitelja uređenog okoliša, komunalnih radnika, volontera, građana raspoređene su na brojne lokacije u ovoj općini kako bi prikupili smeće i drugi otpad. S obzirom da je ova akcija trajala i jučer, preduzeće “Park” za uređenje školskih dvorišta obezbijedilo je i određene količine sezonskog cvijeća iz vlastite rasadničke proivodnje za osnovne škole “Mirsad Prnjavorac”, “Zahid Baručije” “Porodice ef. Ramić” i “Izet Šabić”.
U okviru akcije prikupljene su velike količine smeća, pa stoga preduzeće „Park“ koje inače na području Vogošće ima formiranu i svoju radnu jedinicu koja tokom godine uređenje 247.573 kvadrata zelenih površina upućuje apel građanima da i u narednim danima čuvaju i brinu o zelenilu i parkovima tokom cijele godine uživali u njihovim ljepotama.

Izvornu informaciju možete pročitati na : https://www.park.ba/2019/04/20/radnici-park-ucestvuju-u-akciji-cista-i-lijepa-vogosca-2019-2/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana