Na vrh

Drugi o nama – PD „PLANINAR“ POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BIH ORGANIZUJU TRADICIONALNI POHOD NA MOTKU

Planinarski pohod na Motku u povodu Dana državnosti BiH tradicija je vogošćanskih planinara. Pohod će organizovati u srijedu 25.11.2020. godine uz poštivanje epidemioloških mjera. Okupljanje učesnika je u 9:00 sati ispred spomenika šehidima i borcima općine Vogošća gdje je planirano okupljanje učesnika i polaganje cvijeća. Ove godine pohod će se organizovati uz mjere zaštite zbog pandemije koronavirusa, ukoliko bude veliki broj onih koji se prijave na pohod napravit će manje grupe. Planirane su dvije staze, duža staza pravcem Vogošća-Lovački dom-Dubovo- Motka i kraća staza pravcem  Konovica-Grab-Tihovićko  brdo- Motka. Vodič za dugu stazu je Šefik Gajević a za kraću Adil Bešlija.

Obzirom da je planinarski dom Motka zatvoren zbog pandemije, ove godine po dolasku na Motku neće biti ručak i druženje, tako da preporuka je svim učesnicima da ponesu hranu i obzirom na hladnoću imaju adekvatnu obuću i odjeću.

Iz UO PD „Planinar“ zamolili su one koji planiraju krenuti na pohod da se prijave kako bi se znao broj učesnika i koju su stazu izabrali, uz molbu da se obavezno pridržavaju svih higijenskio-epidemioloških mjera.

Tekst je preuzet sa portala RTV Vogošća

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana