Na vrh

Drugi o nama: Posjete ministra Džindića: Koraci ka rješenjima u Zraku, optimizam zbog uspona Pretisa

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima, danas je boravio u kompanijama Zrak Sarajevo i Pretis Vogošća.

Sa članovima Uprave Zraka na čelu s direktorom Nedžadom Koldžom, te sindikalnim predstavnicima koje predvodi predsjednik Sindikata metalaca FBiH Bajro Melez, sastanku je prisustvovao i načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. I ovom prilikom razmatrani su problemi sa kojima se suočava kompanija Zrak, te su dogovoreni naredni koraci ka iznalaženju najboljih rješenja.

Takođe, danas je okviru posjeta kompanijama namjenske industrije ministar Džindić u vogošćanskom Pretisu oržao sastanak s tamošnjim predstavnicima Uprave i Sindikata. U veoma pozitivnoj atmosferi razgovarano je s direktoricom Almirom Zulić i čelnikom Pretisovog Sindikata Mirzom Pobrićem.

Predočeni su vrlo optimistični planovi rada za naredni period, a predsjednik Sindikata posebno je zahvalio ministru Džindiću na pomoći i angažiranosti kojom je doprinio osjetnom usponu poslovanja vogošćanskog Pretisa.

– Ovo su obje naše strateški važne kompanije i učiniti ćemo sve da u Zraku dođemo do najboljih rješenja. Obradovan sam napretkom u Pretisu, a posebno budućim planovima koji ukazuju na izlazak na jedan novi put uspjeha ove kompanije – naglasio je ministar Džindić.

(Preuzeto sa: https://fmeri.gov.ba/vijesti/posts/2022/may/posjete-ministra-dzindica-koraci-ka-rjesenjima-u-zraku-optimizam-zbog-uspona-pretisa/)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana