Na vrh

Drugi o nama – PREMIJER RUKOMETNA LIGA: VOGOŠĆA BOLJA OD BOSNE

U 11. kolu Premijer rukometne lige BiH Rukometni klub Vogošća teže od očekivanog savladala je RK Bosna rezultatom 29:26. Većim dijelom prvog poluvremena gosti iz Visokog su imali prednost, u 19.minuti imali su +3 kod rezultata 9:6. Vogošća je tek u finišu uspjela preokrenuti i na odmor je otišla sa dva gola prednosti, bilo je 14:12. Gosti su bolje otvorili drugi dio i uspjeli su opet vratiti prednost od 3 pogotka u 47.minuti. Rukometaši Vogošće prave nakon toga seriju od 4 pogotka i dolaze do vodstva 26:25, koje su zadržali i povećali do kraja utakmice. Konačni rezultat je glasio 29:26.

Po 9 pogodaka postigli su Elis Memić i Ajdin Zahirović, dok su po 5 na drugoj strani postigli Almir Osmanhodžić i Haris Buljina. U redovnom 12.kolu Vogošća gostuje Slaviji, a Bosna u Visokom igra protiv Gračanice. Prije toga, u srijedu će Vogošćani na domaćem terenu odigrati zaostalu utakmicu protiv Sloge iz Doboja. Pobjedom protiv Bosne Vogošća se priključila ekipama u gornjem dijelu tabele, dok se Visočani nalaze u teškoj poziciji sa samo jednom pobjedom ove sezone.

Utakmica između Vogošće i Bosne počela je minutom šutnje zbog smrti Lejle Hairlahović, nekadašnje Generalne sekretarke Rukometnog saveza BiH, kao i preminulog Edhema Sirće.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana