Na vrh

Drugi o nama – Prva transverzala: Tokom ove sedmice rušenje objekta salona namještaja “Lilly” i dalje problem “Penny”

S obzirom na činjenicu da se projekt izgradnje Prve transverzale nalazi u vrhu prioriteta Vlade Kantona Sarajevo na čijem je čelu premijer Mario Nenadić, poduzimaju se sve neophodne aktivnosti, kako bi svi učesnici ovog važnog projekta, što prije završili svoj dio poslova. Na ovaj način Kanton bi dobio značajnu saobraćajnicu, koja će smanjiti gužve i poboljšati protok saobraćaja na ulazu u Sarajevo iz pravca Vogošće.  

Ovim povodom, danas je održan još jedan sastanak Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale, na kojem je najavljeno kako će tokom ove sedmice započeti rušenje objekta salona namještaja “Lilly” u ulici Halida Kajtaza na broju 10.

Na ovaj način zemljište će biti privedeno krajnjoj namjeni, odnosno izgradnji dionice puta od ulice Halida Kajtaza do ulice Braće Begić.

Podsjećamo, ova saobraćajnica povezivat će centar Sarajeva sa četiri trake s Vogošćom i autoputem, čime će riješiti problem velikih saobraćajnih gužvi u glavnom gradu BiH, što predstavlja strateško opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo.

U narednih mjesec do mjesec i po očekuje se raspisivanje tendera za odabir izvođača radova na tunelu “Kobilja glava” koji je dio predmetne transverzale. Cijeli članak možete pogledati na linku https://avaz.ba/vijesti/bih/571290/prva-transverzala-tokom-ove-sedmice-rusenje-objekta-salona-namjestaja-lilly-i-dalje-problem-penny

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana