Na vrh

Drugi o nama – Prve transverzala ostaje prioritet Vlade Kantona Sarajevo

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale održao je danas svoj prvi sastanak sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo u novom sazivu, radi potpune razmjene najznačajnih informacija vezanih za izgradnju ove izuzetno značajne saobraćajnice.

Sastankom je predsjedavao premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, a prisustvovali su mu ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar finansija Jasmin Halebić, pravobranilac KS Kemal Karić, načelnici općina Centar i Vogošća Nedžad Ajnadžić i Edin Smajić, direktori Zavoda za izgradnju KS i Zavoda za planiranje razvoja KS Mirza Hulusić i Hamdija Efendić, te predstavnici Općine Novo Sarajevo.

Nenadić je poručio da projekt Prve transverzale ostaje prioritet Vlade Kantona Sarajevo.

– Njenom izgradnjom bit će ubrzan protok saobraćaja i smanjene gužve u gradu. S obzirom da će se realizicija ovog projekta pozitivno odraziti i na razvoj privrede u Kantonu Sarajevo, jer će uz transverzalu biti i nekoliko pratećih objekata, nastojat će se, uprkos trenutnoj ekonomskoj situaciji, iznaći potrebna finansijska sredstva – naglasio je Nenadić. Cijeli članak možete pogledati na linku https://avaz.ba/vijesti/bih/569809/prve-transverzala-ostaje-prioritet-vlade-kantona-sarajevo

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana