Na vrh

Drugi o nama – RK Vogošća nije za nastavak sezone: “To nije moguće zbog mnogo razloga”

RK Vogošća, koji je jednomjesto iznad zone ispadanja, objavio je saopštenje zbog čega u ovom klubu vjeruju da bi se sezona u Premijer ligi BiH trebala prekinuti.

Rukometaši Vogošće nisu blistali u dosadašnjem dijelu sezone, te se nalaze na 13. poziciji sa 19 bodova. Ovaj tim je samo jedno mjesto ispred zone ispadanja u kojoj su trenutno Goražde, bugojanska Iskra i Drina.

Sezona u Premijer ligi je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a iz RK Vogošća su saopštili da su oni da se sezona i zvanično završi za zelenim stolom.

U tom slučaju Borac bi dobio titulu, dok bi se Vogošća spasila ispadanja, a u niži rang bi išli Goražde, Iskra i Drina. Iz ovog kluba su u saopštenju objasnili zbog čega vjeruju da bi bio najbolji potez da se sezona sada završi.

“Zbog nastale pandemije virusa COVID-19 u svijetu i trenutne situacije u Bosni i Hercegovini, stala su sva sportska takmičenja pa tako i Premijer liga BiH u rukometu. Svakodnevno smo svjedoci novih slučajeva oboljelih, kao i neizvjesnost do kada će ova situacija trajati.

Upravni odbor RK Vogošća obzirom na situaciju u našoj državi smatra da takmičarsku sezonu 2019/2020 treba završiti i postupiti po propozicijama takmičenja.

Nastavak takmičenja nije moguć iz mnogih razloga. Prije svega, igrači nisu u trenažnom procesu već duži period. Sponzori klubova su u teškoj finansijskoj situaciji, i neće moći pratiti i ispoštovati ugovore. Budžeti općina su preusmjereni na druge aktivnosti, tako da će budžet za sport i kulturu vjerovatno biti znatno umanjen, pa će troškovi koje klubovi imaju za takmičenja biti nemoguće ispoštovati.

Vjerujemo i nadamo se da će Upravni odbor RSBiH donijeti ispravne odluke. Također, molimo članove UO RSBiH da ne razmišljaju ni o kakvom proširenju lige, jer i ova sa 16 klubova je previše što utiče na kvalitet iste i na to nećemo pristati”, saopštili su iz RK Vogošća.

(Tekst je preuzet sa portala SportSport.ba)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana