Na vrh

Drugi o nama: SAMBONU TRI MEDALJE NA PRVENSTVA BALKANA

Ovog vikenda u Beogradu je održano Balkansko karate prvenstvo za djecu u seniore. U sastavu Reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupilo je 6 članova Karate kluba Sambon iz Vogošće, u svim uzrasnim kategorijama.
Učinak Sambonovaca na ovom prvenstvu Balkana su tri osvojene medalje – dvije srebrne za Amara Hukaru (U12 -47kg) i Amira Zunđu (U10 +45kg) i bronzana za Saru Hukara (U12 -45kg).
Prvog dana takmičenja u kategoriji seniorki nastupila je Nejla Mujković koja je nakon rezultata 7:6 izgubila mogućnost da se bori za neko od odličja. Trećeg dana takmičenja svoj zavidan nivo karatea pokazale su i mlade Nejra Šejto i Hana Mahmutović ali nisu uspjele da se domognu pobjedničkog podija. Nejla Mujković je i kao trenerica pratila mlade takmičare iz Vogošće a drugi trener čiji je rad utkan u njihove nastupe i rezultate, Amer Varajić, nažalost zbog poslovnih obaveza nije mogao biti sa njima.
Pored nastupa na Balkanskom prvenstvu KK Sambon će ove godine imati predstavnike i na Evropskom prvenstvu u Pragu. Iz uprave kluba čestitali su takmičarima na odličnom nastupu i zahvalili se svima koji podržavaju rad kluba.

(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana