Na vrh

Drugi o nama – „SAMO SU SANJALICE BUDNE“ – NOVA PREDSTAVA EDUKATIVNOG CENTRA „TETA PRIČALICA“

U proteklih nekoliko mjeseci vrijedna ekipa Edukativnog centra Teta Pričalica pripremala je novu predstavu za mališane i odrasle. Suočeni sa izazovom pandemije korona virusa i poštujući sve preporučene mjere nadali su se da će djelo pripremiti i prezentovati publici.
„Samo su sanjalice budne“ je zapravo jedan pokušaj našeg Edukativnog centra da vratimo vjeru u čaroliju tako da smo tematizirali lik Petra Pana u jednom novom kontekstu, stavili smo ga u sadašnjost i promišljali o tome na koji način djeca danas razmišljaju o čaroliji i vilama, o vječnom dječaku koji im poručuje da ukoliko vjeruju i ukoliko sanjaju, mogu da lete u svojoj mašti. – rekla je u izjavi za TV Vogošća Lidija Sejdinović, autorica i rediteljica predstave.
Pandemija korona virusa uzrokovala je velike promjene u našem načinu života. Ekipa koja je radila na predstavi uspjela je sve ovo da prevaziđe i da stavi samu predstavu u prvi plan. Lidija Sejdinović ističe da je ovaj put broj učesnika bio ograničen na vrlo malu grupu.
„Inače smo pravili predstave koje broje i do 25 glumaca a sada smo radili samo sa pet malih glumaca tokom ljetnog raspusta i nadali smo se premijeri i nastupu uživo ali budući da se ova situacija odužila ipak smo odlučili snimiti predstavu, pripremamo je trenutno i nadamo se da ćemo ovog decembra na taj način obradovati sve mališane.“
Projekat i ovu lijepu priču i ovaj put su podržali RTV Vogošća i KSC Vogošća. Snimak predstave biće emitovan u programu TV Vogošća u vrijeme novogodišnjih praznika.
Autorica i rediteljica predstave je Lidija Sejdinović. Pored male odabrane glumačke ekipe, koju čine Damir, Ilhana, Muhamed, Aida i Rejhan, u predstavi učestvuju i polaznice Škole baleta Edukativnog centra Teta Pričalica. Za predivnu i originalnu scenografiju i ovaj put pobrinuo se Aidin Sejdinović.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana