Na vrh

Drugi o nama – SJAJAN NASTUP KARATISTA SAMBONA NA „TUZLANSKOM POBJEDNIKU“

U subotu 28. novembra, u povodu Dana državnosti BiH, u Sportskoj dvorani „Mejdan“ u Tuzli održan je 4. Međunarodni karate kup „Tuzlanski pobjednik 2020“. Nakon duge pauze održan je jedan turnir u ovom sportu koji je okupio više od 250 takmičara iz 23 kluba iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Karate klub „Sambon“ iz Vogošće na ovom takmičenju predstavljalo je 9 takmičara predvođeni trenerima Sumejjom Šejto, Nejlom Mujković, Amerom Varajićem i Kenanom Alikadićem. Nastup je bio uspješan je je osvojeno ukupno sedam medalja.
Zlatna odličja osvojili su Sarah Čardaković (kadetkinje +54kg) i Harun Smajić (dječaci -52kg), tri srebrne medalje pripale su Esmi Alikadić (10 godina -34kg), Sajri Šišić (djevojčice +54kg) i Hadžer Duvnjak (kadetkinje -54kg) dok su bronzani bili Adel Karahasanović (juniori open) i Dželil Tvrtković (kadeti -61kg).
Pandemija koronavirusa ostavila je veliki trag na karate sport koji je, kako su rekli iz Karate kluba „Sambon“, faktički suspendovan jer su otkazana i državna i sva druga prvenstva koja se u drugim sportovima održavaju. U mnogim borilačkim sportovima održana su i evropska prvenstva u ovoj godini dok u karateu nisu održana ni državna. Sve to ostavlja trajan trag na takmičare koji nemaju mogućnost da provjere formu iako redovno treniraju.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/sjajan-nastup-karatista-sambona-na-tuzlanskom-pobjedniku/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana