Na vrh

Drugi o nama – U KANTONU SARAJEVO NEMA ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Vlada Kantona Sarajevo zajedno sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS kontinuirano prati sva dešavanja u zemlji i regionu, te u skladu s tim razmatra uvođenje javno – zdravstvenih mjera.
Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputa koje izdaje Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i Kantonalni štab, a sve s ciljem prevencije pojave koronavirusa.
Podsjećamo i da je na snazi Naredba Kriznog štaba kojom se osobama, koje su posljednjih 14 dana boravile u zemljama koje su ugrožene zarazom koronavirusom (posebno Kini, Italiji, Južnoj Koreji i Iranu, a i sva druga ugrožena područja), koje nisu prošle sanitarnu kontrolu na graničnim prijelazima i nemaju izdato rješenje o zdravstvenom nadzoru/samoizolaciji, da se obavezno telefonski jave nadležnoj epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo KS na otvorene brojeve telefona, i to: 062/086-282, 062/030-778, 062/030-796 i 062/030-728, a u cilju uspostavljanja zdravstvenoga nadzora i vođenja registra.
Građanima se preporučuje da izbjegavaju putovanja izvan BiH kao i da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja. Građanima starije životne dobi preporučuje se da izbjegavaju korištenje javnog prevoza i da ne dolaze na rutinske kontrole i odlaske kod ljekara porodične/obiteljske medicine ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita. Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/u-kantonu-sarajevo-nema-zarazenih-korona-virusom/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana