Na vrh

Drugi o nama – U PONEDJELJAK U VOGOŠĆI: 29. GODINA OD ODLUKE DA SE KRENE U ORGANIZOVANJE ODBRANE OD AGRESIJE

Udruženje boraca Patriotska liga Općine Vogošća u ponedjeljak, 15.juna će obilježiti 29.godišnjicu osnivanja Patriotske lige u Vogošći.

Program manifestacije obilježavanja godišnjice osnivanja Patriotske lige Vogošća, u skladu sa epidemiloškim mjerama vezanim za pandemiju koronavirusa, počinje u 10:15 sati kod spomen obilježja u haremu Adil-begove džamije džamije na Kobiljoj Glavi. „U jutarnjim satima delegacije Kantonalnog saveza PL i PL Općine Vogošća položiće cvijeće na mazar rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika RBiH a cvijeće će biti položeno i u haremu Ali-pašine džamije. U 10:00 sati delegacije će položiti cvijeće na spomen nišanu šehidima naselja Kobilja Glava” kazao je Amir Bešlija, potpredsjednik UB “Patriotska liga”govoreći o protokolu obilježavanja ove značajne godišnjice.

Podsjećanja radi, prije 29 godina, 15. juna 1991. u objektu džamije na Kobiljoj Glavi okupilo se dvadesetak patriota kako bi održali sastanak i organizovali otpor nadolazećoj agresiji na našu zemlju. Ovaj datum određen je kao dan osnivanja Patriotske lige naše općine. (Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana