Na vrh

Drugi o nama – U Vogošći prioritetna sanacija i rekonstrukcija trolejbuske mreže

06.03.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Budžet Kantona Sarajevo za 2020.godinu, kao i Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta bit će razmatrani na nastavku sjednice Skupštine zakazane za 11. mart.

Ovo je na današnjem sastanku sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem najavio predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

“Planirali smo da nekoliko kapitalnih projekta iz ove općine uvrstimo u Budžet, jer nam je u  interesu da imamo dobru saradnju sa ovom lokalnom zajednicom”, istakao je predsjedavajući Čelik.

Po riječima, načelnika Smajića za Općinu Vogošća i njene stanovnike je najvažnije da se sve aktivnosti vezane za Prvu transverzalu nastave.

“Također nam je vrlo bitno da se  završi projektovanje, sanacija i rekonstrukcija trolejbuske mreže do Vogošće, kao i da se sredstva koja su obezbijeđena za njihovu nabavku, što prije implementiraju. Na taj način bi se riješio problem javnog prijevoza Vogošćana”, poručio je načelnik Smajić.

Na  sastanku bilo je riječi o klizištima, a načelnik Smajić je poručio kako oni imaju već pripremljena projektna rješenja, te se nadaju da će uz podršku Vlade KS, Zavoda za izgradnju i Kantonalne uprave civilne zaštite oni biti što prije realizirani.

Također je potcrtao da se na područje Općine Vogošća sve više doseljava mladih ljudi, te da je potrebno uložiti sredstva i u komunalnu infrastrukturu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana