Na vrh

Drugi o nama – U VOGOŠĆI SE OČEKUJE UPIS OKO 350 PRVAČIĆA

Upis djece za školsku 2020/2021. godinu se vrši u periodu od prvog do 30. aprila 2020. godine i to putem poziva koji su osnovne škole u Kantonu Sarajevo objavile na svojim internet stranicama. U izuzetnim opravdanim slučajevima, upis će se obaviti i u augustu tekuće godine.

Pozivaju se svi roditelji da blagovremeno izvrše ovu zakonsku obavezu kako bi škole imale dovoljno vremena da se kvalitetno pripreme za prijem prvačića i početak nove školske godine, za koju se nada da će početi u normalnim uvjetima i okolnostima.

U prvi razred školske 2020/2021. godine će se upisati djeca koja do prvog marta 2020. godine imaju navršenih pet i po godina života. Škola može omogućiti upis i djetetu mlađem od navedene starosne dobi za početak obaveznog odgoja i obrazovanja, uz pisani zahtjev roditelja/staratelja djeteta i ako škola, nakon što razmotri preporuke Komisije za upis učenika u prvi razred, bude sigurna da je to u najboljem interesu djeteta. Upis djeteta mlađeg od utvrđene starosne dobi može se izvršiti samo ako dijete do kraja kalendarske godine puni šest godina života.

U novoj škoskoj godini u pet vogošćanskih osnovnih škola očekuje se upis oko 350 prvačića.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana