Na vrh

Drugi o nama – U VOGOŠĆI UPRILIČENA JOŠ JEDNA LIKOVNA IZLOŽBA

Nakon što smo u septembru uživali u drugoj samostalnoj izložbi naše sugrađanke Tamare Vučinić, JU KSC Vogošća je organizator još jedne izložbe radova vogošćanskih umjetnika Mersada Gušića, Edine Muslić i Sarah Hajrudinović. Izložba je otvorena drugog oktobra u foajeu upravne zgrade „Jasmin Isanovic Žuti“ i tokom tri dana je ovo bila prilika za sve ljubitelje umjetnosti da dođu i uživaju u umjetničkom izrazu autora koji su prvi put javno izložili svoje radove.

Najmlađa Sarah kaže da najviše voli crtati oči koje su, prema njenom mišljenju, ogledalo duše, kao i da je na svoju prvu izložbu izuzetno ponosna. Edina svoje bogato životno iskustvo prenosi na papir, a ljubav prema umjetnosti i stvaranju uglavnom iskazuje akvarelom. Mersad se slikanjem bavi već 10 godina, najčešće za svoju dušu, a prezadovoljan je pozitivnim kritikama publike.

Izuzetno dobra posjećenost izložbe ovo troje vogošćanskih umjetnika potvrđuje da našem gradu treba ovakvih događaja, a JU KSC Vogošća kao organizator potvrđuje da će ih biti.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana