Na vrh

Drugi o nama – UDRUŽENJE PORODICA NESTALIH OPĆINE VOGOŠĆA: PANDEMIJA KORONAVIRUSA OTEŽALA JE IONAKO DUGOTRAJAN PROCES TRAŽENJA NESTALIH

Sudbina 59 Vogošćana još uvijek je nepoznata a porodicama, koje više od dvije i po decenije tragaju za istinom o svojim najmilijim, teško pada što je pandemija koronavirusa još više otežala ionako dugotrajan proces traženja onih koji su prisilno odvedeni u nepoznato. Udruženje porodica nestalih Općine Vogošća nastoji pomoći porodicama u vremenu pandemije na različite načine, a nastavljena je saradnja sa udruženjima i humanitarnim organizacijama.
Prema riječima predsjednice Udruženja Eme Čekić, realizacijom projekta „PRO-Budućnost“ porodicama nestalih koje teško žive isporučen je određeni broj paketa sa prehrambenim i higijenskim artiklima, kako bi im se pomoglo u prevazilaženju problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa.
Uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog križa u Vogošći je uz poštivanje epidemioloških mjera održana jednodnevna radionica o temi „ Psiho-socijalna pomoć u vrijeme Covida 19“. Ova radionica bila je od koristi porodicama nestalih.
Udruženje porodica nestalih Općine Vogošća zahvalno je i svojoj lokalnoj zajednici za podršku u radu i realizaciji aktivnosti.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana