Na vrh

Drugi o nama – UNIS PREDSTAVIO NOVI STRUČNI ŠTAB

Proslavljeni nogometaš Željezničara i nekadašnji reprezentativac BiH Dželaludin Muharemović novi je trener vogošćanskog Unisa koji se trenutno takmiči u Drugoj ligi Centar, odnosno trećem rangu takmičenja u BiH.
“Mislim da o njegovom sportskom putu, javnost manje-više sve zna, Muharemović je prije svega moj prijatelj iz igračkih dana, početkom devedestih godina nosio je dres Unisa i ovo je njegov povratak u klub gdje će pokušati izvući najbolje iz trenutnog igračkog kadra.” – izjavio je danas Adnan Kantić, sportski direktor FK “Unis”.
Unis će tokom naredne sedmice početi sa pripremnim treninzima i prijateljskim utakmicama, što je prilika standardnim igračima da zadrže svoje pozicije u timu, a mladim da se kvalitetnim radom nametnu i zauzmu svoje mjesto u prvoj postavi.
“Upoznat sam sa svim što se dešava u klubu, sa igračkim kadrom, ostvarenim rezultatima itd. Naredne sedmice počinjemo sa treninzima, uskoro nas očekuju i prve prijateljske utakmice, sve su to prilke igračima da se iskažu i nametnu. Cilj mi je u ovom momentu sve to podići na jedan veći profesionalniji nivo. Mi u stručnom štabu imamo ciljeve i ići ćemo prema njima. Što se tiče igračkih kapaciteta svakako da računam na neke od omladinaca i to ne kao epizodiste, nego sa ozbiljnijim angažmanom, Sve u svemu vidjet ćemo.”- izjavio na press konferenciji novoimenovani šef stručnog štaba Dželaludin Muharemović.
Uz Ibru Hodžića trenera golmana, od ove sezone u stručnom štabu je i Edis Zuko, ranije trener u omladinskom pogonu. “Zadovoljstvo mi je što sam dobio poziv da svojim znanjem i iskustvima pomognem da dođemo do željenog cilja, Svakako mi je zadovoljstvo da sarađujem sa Muharemovićem o čijoj karijeri imam samo najbolje riječi. S obzirom na sve pozitivne promjene oko Unisa od ulaganja u infrastrukturu, prostorije kluba, igrače mislim da je ovo jedna dobra pozitivna priča.” -izjavio je Zuko.
Inače, Unis se nalazi na 12. mjestu Druge lige Centar sa 17 osvojenih bodova pred novim stručnim štabom je zadatak da se ekipa plasira neku bolju poziciju na tabeli.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana