Na vrh

Drugi o nama – USPJEŠAN VIKEND ZA ČLANOVE SPORTSKO RIBOLOVNOG DRUŠTVA VOGOŠĆA

Proteklog vikenda na takmičarskoj stazi Lađenica u Dobroševićima održani su Ekipno prvenstvo za seniore i Kup Federacije BiH u disciplini „lov ribe udicom na plovak“. Na oba takmičenja dosta uspješno nastupili su i takmičari SRD Vogošća koji su u ukupnom plasmanu bili treći i na Prvenstvu i na Kupu FBIH.
U subotu 25. jula održano je Ekipno prvenstvo FBIH za seniore i seniorke a u muškoj konkurenciji nastupilo je 11 ekipa. Vogošćanska ekipa u sastavu Almir Jahijagić, Muzafer Dervišević i Selvedin Mušija, uz kapitena Nuriju Efendića, završila je kao trećeplasirana iza ekipa USR Štuka iz Velike Kladuše i SRD Bosna iz Žepča. U pojedinačnom plasmanu najuspješniji je bio član SRD Vogošća Almir Jahijagić koji je postao prvak Federacije BiH dok je njegov kolega iz ekipe Muzafer Dervišević ponio titulu viceprvaka.
Nedjelja 26. jula bila je rezervisana za Kup Federacije BiH za seniore a za SRD Vogošća nastupila je ista ekipa (Almir Jahijagić, Muzafer Dervišević, Selvedin Mušija) a ovaj put kapiten je bio Hasan Dolovac. I drugog dana Vogošćani su bili na pobjedničkom postolju kao treći a prva dva mjesta pripala su ekipama SRD Visoko i SRD Bosna Žepče. I drugog takmičarskog dana nastupilo je 11 seniorskih ekipa.
Iskrene čestitke našim ribolovcima i želimo im puno uspjeha i na narednim takmičenjima.
Bistro!

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/uspjesan-vikend-za-clanove-sportsko-ribolovnog-drustva-vogosca/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana