Na vrh

Drugi o nama – VELIKI BROJ GRAĐANA REGISTRUJE SE ZA ZDRAVSTVENE USLUGE U AMBULANTI ROSULJE

U petak 10. jula zvanično je otvorena Ambulanta Rosulje. Ambulanta je izgrađena po evropskim standardima, veličine 330 kvadratnih metara, ima dva sprata i lift za invalide. Dugo očekivano otvaranje ove ambulante olakšava stanovnicima ovog naselja koje je u intenzivnoj izgradnji, ali i onima koji žive na području Blagovca i Tihovića, ostvarivanje primarne zdravstvene zaštite. U novoj moderno opremljenoj ambulanti radiće tim porodične medicine predvođen doktoricom Samirom Duraković Bejtović a osim porodične medicine tu su još i stomatološki tim, logoped, defektolog i ordinacija fizikalne medicine. Proces registracije građana za korištenje medicinskih usluga u Ambulanti Rosulje već je u toku.
Svega nekoliko dana od otvaranja ambulante desetine građana su posjetili objekat i registrovali se za tim porodične medicine i stomatološki tim koji će raditi u Ambulanti Rosulje. I ostali građani ovih naselja koji žele da ostvaruju zdravstvene usluge ovdje registraciju mogu obaviti dolaskom lično u ambulantu svakog radnog dana od 7:30 do 14:30. Također taj proces mogu obaviti i telefonski putem brojeva telefona 033/431-391, 033/278-700 i 033/278-701.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/veliki-broj-gradjana-registruje-se-za-zdravstvene-usluge-u-ambulanti-rosulje/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana