Na vrh

Drugi o nama – Vlada Kantona Sarajevo u posjeti Općini Vogošća

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo posjetila je danas Općinu Vogošća. Premijer Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić, te ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč susreli su se sa načelnikom Edinom Smajićem, a tokom razgovora otvorene su mnoge teme.

Između ostalog, razgovaralo se o tome u kojoj su fazi projekti koji su već sufinansirani od strane Kantona Sarajevo, te kapitalnim projektima koji su planirani za realizaciju tokom 2020. godine.

Premijer Nenadić istakao je da će Vlada KS imati sluha za zahtjeve Općine Vogošća, ali i svih drugih sarajevskih općina, kako bi se što prije pokrenuli projekti od značaja za lokalne zajednice.

“Razgovarali smo o projektima koji se odnose na infrastrukturu, školstvo, gradnju mostova, saniranje klizišta, obnovu objekata u oblasti zdravstva, školstva, zgrada zajedničkog stanovanja, utopljavanja objekata, saobraćaja i drugih”, rekao je premijer Nenadić.

Istaknuto je i da je u toku priprema tenderske dokumentacije za izgradnju tunela Kobilja Glava koji se nalazi na trasi Prve transverzale.

Ministar Alikadić naveo je da će Ministarstvo kulture i sporta podržati izgradnju atletske staze na stadionu “Hakija Mršo”, kao i druge projekte iz oblasti kulture i sporta na području ove općine.

(Članak je preuzet sa web portala Vlade Kantona Sarajevo)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana