Na vrh

Drugi o nama – VOGOŠĆANI UGLAVNOM POŠTUJU MJERE ZABRANE KRETANJA

Dežurna služba Sedme Policijske uprave jučer u 20:35 sati obaviještena je da je u ulici Branilaca vijenca, općina Vogošća, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da tom prilikom nije bilo povrijeđenih niti je pričinjena materijalna šteta.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana, u 23:55 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM-a uhapsili A.S. (rođen 1988. godine iz Vogošće), te E.A. (rođen 1997. godine) i E.B. (rođen 1986. godine), obojica iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Tom prilikom su kod osumnjičenih pronađena i uz potvrdu oduzeta tri pištolja. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

U posljednja 24 sata službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo evidentirali su 71 osobu koje nisu poštovale mjeru samoizolacije, od kojih su dvije sa područja općine Vogošća. Kontrolisano je 1.124 adresa što je za tri više kontrolisanih, a na adresi nisu zatekli 71 osobu. U Vogošći su svi poštovali pravila o samoizolaciji. O kršenju samoizolacije sačinjene su službene zabilješke i dostavljene nadležnim inspekcijskim organima.

Kazne za one koji se ne pridržavaju ove mjere su od 100 do 2.000 KM, a građani na brojeve općinskih policijskih stanica u KS mogu anonimno prijaviti ukoliko uoče nepoštivanje naredbe.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana