Na vrh

Drugi o nama – ZLATNA STUDENTICA FU SENIDA SUBAŠIĆ SA PROSJEKOM 9,52 MEĐU NAJBOLJIM STUDENATA UNSA

Senida Subašić dobitnica je najvećeg priznanja Univerziteta u Sarajevu “Zlatna značka”. Diplomirala je kao jedna od najboljih studenatica Fakulteta za upravu sa prosjekom 9,52. Tokom studija aktivno je učestvovala u brojnim fakultetskim projektima i treću godinu je demonstratorica na ekonomskoj grupi predmeta. Povjerenje profesora opravdala je visokom prolaznom ocjenom desetkom i tako se upisala među najuspješnije vogošćanske studente.
“Uvijek kroz život, a tako će biti i u buduće vodim se ajetom iz sure Hud koji glasi: Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam. – rekla je danas prilikom svečanosti na kojoj joj je dodjeljeno priznanje “Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu”.
Osim što je uspješna studentica Senida je kćerka, supruga i majka dvogodišnje djevojčice. Brojne obaveze stiže uz dobru organizaciju i apsolutnu podršku cijele porodice: ” Samatram da svaki pojedinac mora sebi dati određeni cilj i ići prema njamu, ja sam imala svoj cilj, nije bilo lahko, ali uspjela sam. Zahvalna sam mojim profesorima i mojoj kolegama koji su mi pruželi nesebičnu podršku.” – dodaje Senida.
Svečanosti su prisustvali profesori i dekan Fakulteta za upravu doc. dr. Emir Tahirović svi imaju samo lijepe riječi o kolegici Subašić. “Čast mi je predstaviti jednu ovakvu studenticu, koja je sa prosjekom 9,52 ušla u anale UNSA kao jedna od najboljih studenata ikada. Senida je dio naše porodice i mi na fakultetu računamo na njen dalji angažman ovdje. Vjerujem da će nakom Master studija upisati i doktorske jer posjeduje sve što joj je potrebno za to. Predanpst i volju za red ” – izjavio je dekan Tahirović.
Dok brojni mladi ljudi razmišljaju o odlasku iz BiH Senida Subašić svoju budućnost vidi ovdje. Nastavak obrazovanja neupitan. Trenutno pohađa Master studije, smijer Poslovna uprava, na istom fakultetu, svim svojim vršnjacima poručuje da se uloženi trud u ostvarenju određenog cilja mora isplatiti.
Našoj zlatnoj studentici, upućujemo iskrene čestitke i želimo mnogo uspjeha svim životnim segmentima!
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana