Na vrh

Druženje vogošćanskih osnovaca sa mladim sportistom Mustafom Mehićem

Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA), u partnerstvu sa Općinom Vogošća, realizuje projekt Sport4Kids. Projekt je namijenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola sa područja općine Vogošća  s ciljem motiviranja da se bave sportskim aktivnostima.

U okviru projekta CROA organizuje susrete učenika osnovnih škola sa područja općine Vogošća sa profesionalnim sportistima, koji će svojim primjerom uticati da se što više mladih uključi u sport.

Svoja sportska iskustva sa vogošćanskim mališanima danas su podijelili trener Tomislav Cvitanušić i mladi sportista Mustafa Mehić Mujče, slijepi mladić koji je istrčao sarajevski polumaraton u septembru ove godine i osvojio srca ljudi širom BiH. Ovo druženje sigurno će ostati u najljepšoj uspomeni a poruke Mehića i Cvitanušića su motivirajuće, onima koji se bave sportom da budu bolji i ne odustaju od svojih ciljeva, a onima koji još nisu počeli trenirati da odaberu sport i slobodno vrijeme iskoriste na najbolji način trenirajući i družeći se s vršnjacima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana