Na vrh

Dvomeč u Atini za istorijski uspjeh

Najznačajniji sportski događaj ovog vikenda, kada je u pitanju vogošćanski sport, ne dešava se u Vogošći nego u Atini. Tamo će se Rukometni klub „Vogošća – Poljine Hills“ u dvije utakmice suprtostaviti domaćem „AEK-u“ i pokušati ostvariti istorijski uspjeh plasmanom u četvrto kolo jednog evropskog kupa. Oba meča se igraju u Atini dan za danom. Prvi u petak 22.11., a drugi već u subotu 23.11.2019.godine. Nastojaćemo da vas na vrijeme obavijestimo o kanalima na kojima ćete moći pratiti ove utakmice.

Subota će biti dan za košarku. Tog dana u vogošćanskoj sportskoj dvorani naši košarkaši će ugostiti ekipu „Mladosti“ iz Mrkonjić Grada. Poslije šest kola Vogošćani još nisu osjetili slast pobjede. „Mladost“ se nalazi na osmom mjestu sa tri pobjede i tri poraza iz šest utakmica. Utakmica se igra u subotu 23.11.2019.godine sa početkom u 19 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“. Odloženi prenos na TV Vogošća možete pogledati narednog dana, u nedjelju od 21 sat.

Nedjelja nam donosi okršaj domaćih odbojkašica sa ekipom sa ekipom OK „Turbina“ iz Jablanice. Vogoščanke imaju šest pobjeda nakon šest utakmica i ovo im je prilika da se učvrste na čelu tabele. Utakmica se igra u nedjelju 24.11.2019.godine sa početkom u 17 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“. Odloženi prenos na TV Vogošća možete pogledati narednog dana, u ponedjeljak od 21 sat.

U ponedjeljak vogošćanske odbojkašice nastavljaju sa mečevima jer je na rasporedu 16.tradicionalni turnir koji ovaj klub organizuje u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Utakmice se igraju od 9 sati 25.11.2019.godine.

Podržimo naše sportiste i u što većem broju dođimo na njihove utakmice!

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana