Na vrh

EKOLOŠKA AKCIJA „ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA 2016“

Povodom Dana planete Zemlje u općini Vogošća će i ove godine biti održana ekološka akcija “Čista i lijepa Vogošća”. Akcija koja se u organizaciji Općine Vogošća održava po šesti put ima za cilj prije svega razvijanje ekološke svijesti i svjesnost o važnosti očuvanja životne sredine. Jedan od načina je i sticanje znanja o reciklaži pa je tako u utorak 19.aprila akcija prikupljanja ambalažnog otpada organizovana u svih pet vogošćanskih osnovnih škola.

Školarci učešće u akciji „Čista i lijepa Vogošća“ nastavljaju i u petak 22.aprila, zajedno sa polaznicima vogošćanskih vrtića, uređujući svoja dvorišta. Dan kasnije, u subotu 23.aprila biće provedena glavna akcija čišćenja na području cijele općine. Ovoga puta održat će se na manje lokacija nego prethodnih godina, kako bi bila što efikasnija. I ove godine u akciji „Čista i lijepa Vogošća“ će učestvovati više od 1.000 članova vogošćanskih sportskih klubova, udruženja, političkih partija, uz pomoć i doprinos vogošćanskih privrednika. Kantonalna javna preduzeća također će dati svoj doprinos u čišćenju Vogošće.

Poseban segment je i pošumljavanje područja Budišića koje će u saradnji sa Općinom Vogošća provesti Ekološki pokret gorana FBIH. U pošumljavanju pored gorana učestvuju i članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola, učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva i međunarodne škole sa Ilidže kao i planinari Vogošće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana