Na vrh

Fondacija “HASTOR” stipendira vogošćanske učenike i studente

Danas je 14 učenika vogošćanskih osnovnih škola i SŠC Vogošća potpisalo ugovore o stipendiranju u novoj školskoj godini sa Fondacijom “Hastor”. Ovo je jedanaesti put kako ova Fondacija pomaže nadarene i učenike, ali i one učenike koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Svaki stipendista Fondacije Hastor ima i posebne obaveze koji se odnose na ispunjevanje određenog broja volonterskih sati.

Student postdiplomskog studije na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, Semir Hajdar stipendista je Fondacije “Hastor” od 2008. godine i kako kaže, još kao učenik osnovne škole, osim stipendije ova Fondacija mu je pomogla da spozna društvene i moralne vrijednosti koje će koristiti u životu.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, koji je izrazio zahvalanost Fondaciji “Hastor” što pomaže školovanje vogošćanskih učenika i studenata. Visina stipendije za učenike osnovnih škola iznosi 100 KM, za srednjoškolce 150 i studente 250 KM,  u trajanju od 12 mjeseci. U ovoj godinu u 80 općina u BiH osigurane se stipendije za 1 820 učenika i studenata.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana