Na vrh

GIMNASTIČARKE OLIMPA TAKMIČARSKU GODINU ZAVRŠILE USPJEŠNO NA PIRUETA KUPU U VISOKOM

Proteklog vikenda u Visokom je održan 8. Internacionalni RGI i RGG turnir „Pirueta kup“. Takmičenje koje tradicionalno organizuje Klub ritmičke gimnastike Pirueta iz Visokog ove godine okupio je oko 400 takmičarki svih uzrasnih kategorija u individualnim i grupnim vježbama „A“, „B“ i Nacionalnog programa.
Gimnastički klub Olimp iz Vogošće na ovom završnom turniru takmičarske sezone za 2021. godinu bio je izuzetno uspješan osvojivši 5 zlatnih i 2 srebrne medalje u individualnoj konkurenciji te još 3 zlatne u grupnim vježbama.
U okviru A programa seniorka Hana Kahriman osvojila je dva prva mjesta u vježbi sa obručom i u vježbi sa čunjevima. Juniorka Lejla Kujraković bila je prva u vježbi sa loptom i druga u vježbi sa čunjevima dok se kadetkinja Ilhana Pojata također okitila sa zlatnom i srebrnom medaljom. Ona je bila najbolja u vježbi sa loptom i drugoplasirana u vježbi sa obručem. Pojedinačnu zlatnu medalju osvojila je i juniorka Esma Kožljak u B programu u vježbi sa obručem.
U grupnom nastupu najmlađe „Lavice“ bile su odlične u vježbama bez rekvizita. Zlatne medalje u ovoj konkurenciji osvojile su generacija 2015, generacija 2016 i generacija 2017.
Predstavnici Gimnastičkog kluba Olimp do kraja godine (25. i 26.12.2021.) pohađat će obavezni Sudijski i Trenerski seminar po Pravilniku Internacionalne gimnastičke federacije (FIG) 2022-2024. koji će biti održan u Banjaluci. Prije toga će 22. decembra u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ biti održano tradicionalno druženje i obilježavanje 15-tog rođendana kluba. Tu će biti obavljena i podjela slatkih paketića za najmlađe članice kluba koji su nabavljeni uz podršku BH Telecoma, sponzora kluba.
Početkom naredne 2022. godine slijedi im i Prvenstvo BiH za koje će iskoristiti školski raspust da se što bolje pripreme.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana